Real Madrid haalt uit: mijlpaal voor Benzema en hattrick van Asensio

Real Madrid haalt uit: mijlpaal voor Benzema en hattrick van Asensio

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 23:55wo 22-09-2021 om 23:55

Laatste update: donderdag 23 september 2021 om 00:13do 23-09-2021 om 00:13

Real Madrid heeft woensdag uitgehaald in de Primera División. De koploper won mede door een hattrick van Marcos Asensio met 6-1 van Real Mallorca. Ook voor Karim Benzema was het een bijzondere avond: hij maakte zijn tweehonderdste doelpunt in La Liga.

De Franse aanvaller zette Real al na drie minuten op voorsprong. Hij profiteerde van een uitglijder van Josep Gayá. De thuisploeg drukte door en kwam na 23 minuten op 2-0 dankzij Asensio, die na een voorzet van Rodrygo kon afronden. Real Mallorca antwoordde direct, maar die opleving bleek van korte duur. Benzema gaf de bal niet veel later mee aan Asensio, die zijn tweede maakte: 3-1.

Real Madrid was veel te sterk voor de bezoekers en Asensio voltooide zijn hattrick tien minuten na de pauze. Voor de Spaanse aanvaller was dat een welkome opsteker, aangezien hij dit seizoen vooralsnog een bijrol vertolkte. De ploeg van coach Carlo Ancelotti bleef daarna aan het vertrouwen werken. Na 78 minuten troefde Benzema zijn belagers af na een lange bal van Alaba. Hij maakte zo zijn tweehonderdste treffer op de Spaanse velden.

Invaller Isco tekende vervolgens ook nog voor de 6-1. Real neemt de koppositie daardoor weer over van stadgenoot Atlético. 

Villarreal - Elche 4-1
Danjuma beleefde een mooie avond met Villarreal. De Nederlandse aanvaller was trefzeker tijdens de 4-1 zege op Elche. Het is al zijn derde doelpunt in dienst van El Submarino Amarillo

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws