FC Groningen gaat niet akkoord met schikkingsvoorstel: duel met Ajax op het spel

FC Groningen gaat niet akkoord met schikkingsvoorstel: duel met Ajax op het spel

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 16:34do 23-09-2021 om 16:34

FC Groningen gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal inzake Mike te Wierik. De verdediger kreeg een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden voorgeschoteld, waarvan één voorwaardelijk, maar daar kan Groningen zich niet in vinden.

Volgens de noorderlingen en Te Wierik is de rode kaart onterecht gegeven aan de verdediger. Dat meldt FC Groningen op de eigen website. Te Wierik beging tijdens het duel met Vitesse een tackle op Loïs Openda en raakte daarbij de enkel van de Vitesse-aanvaller. In eerste instantie werd de tackle niet als overtreding aangemerkt door scheidsrechter Allard Lindhout, maar na het bekijken van de beelden trok hij alsnog rood.

Ook Daniël van Kaam kreeg rood in de wedstrijd tegen Vitesse, nadat hij hands maakte. Met het schikkingsvoorstel van één duel schorsing voor de jongeling, is FC Groningen wel akkoord gegaan. Hierdoor mist de middenvelder sowieso het duel met Ajax, van aankomende zaterdag. Of Te Wierik kan afreizen naar Amsterdam weet FC Groningen donderdagavond. Dan buigt de tuchtcommissie zich over zijn zaak.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws