VAR en arbiter Kooij verschillen van mening bij 4-3 Feyenoord: 'Bepalend moment'

VAR en arbiter Kooij verschillen van mening bij 4-3 Feyenoord: 'Bepalend moment'

Gepubliceerd: zondag 26 september 2021 om 07:12zo 26-09-2021 om 07:12

Laatste update: zondag 26 september 2021 om 14:31zo 26-09-2021 om 14:31

De 4-3 van Feyenoord tegen NEC was zaterdagavond onderwerp van gesprek. Scheidsrechter Joey Kooij werd naar de kant geroepen door VAR Siemen Mulder om een mogelijke overtreding te bekijken, maar kende het doelpunt van Guus Til wél toe.

Volgens de spelers van NEC werd er in aanloop naar de treffer een overtreding gemaakt door Bryan Linssen. Kooij ging kijken naar de beelden, maar kende het doelpunt gewoon toe. "Siemen keek het moment na om te bekijken of er mogelijk een overtreding werd begaan. Hij zag er ook een overtreding in en geeft aan mij aan: ga gezien de stand even kijken naar de beelden. Het was toch best een bepalend moment", zo vertelt Kooij in gesprek met ESPN.

Kooij en Mulder verschilden echter van mening. "Ik was er redelijk snel uit. Ik zag wat ik ook op het veld zag, schouder tegen schouder. Het was voor mij geen duidelijke overtreding, dus voor mij was dit geen ingreep. Een terecht doelpunt", zo stelt Kooij.

Terwijl Kooij aan het kijken was naar de beelden, werd er vanuit het Feyenoord-vak het nodige geroepen. De scheidsrechter kan er na afloop wel om lachen. "Uiteraard komt er wat bier overheen. Er is een aardige discussie geweest de afgelopen weken. Maar ik was echt met het moment bezig, dan ben je echt wel gefocust."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws