Huntelaar-duel in Kelderklasse krijgt mogelijk staartje: 'Dan volgen maatregelen'

Huntelaar-duel in Kelderklasse krijgt mogelijk staartje: 'Dan volgen maatregelen'

28-09-2021 14:45 Laatste update: 17:25
164

Het laatste woord is nog niet gezegd over het optreden van Klaas-Jan Huntelaar in de Kelderklasse. René van Leeuwen, de voorzitter van amateurclub DCS, vraagt zich af of Huntelaar wel een internationale overschrijving heeft geregeld. De KNVB is de zaak aan het onderzoeken.

Huntelaar maakte afgelopen weekend zijn rentree op de amateurvelden, door een wedstrijd mee te spelen met het zesde elftal van HC'03. Dat riep vragen op bij DCS. De amateurclub uit Zevenaar haalde onlangs ook een oud-profvoetballer binnen: de 33-jarige Damir Rovcanin, die tot honderden wedstrijden in Turkije en Bosnië & Herzegovina kwam.

Sinds twee jaar is Rovcanin gestopt als prof en nu woont hij in Arnhem. De spits mag echter niet in actie komen voor DCS. Voor een internationale overschrijving had hij minimaal drie jaar geen duels meer mogen spelen. Ook werd Rovcanin pas na de transferwindow aangemeld bij DCS.

Voorzitter Van Leeuwen vraagt zich af wat het verschil is met de situatie van Rovcanin en die van Huntelaar, meldt de Gelderlander. De KNVB reageerde al snel op Van Leeuwen. "Wij zijn aan het uitzoeken of er een internationale overschrijving is aangevraagd door deze amateurclub  voor speler Huntelaar", stelt de bond. "Indien niet conform de regels is gehandeld, zal de club hierover worden geïnformeerd en zullen maatregelen worden getroffen."