Partijen willen 'geen seconde te lang' wachten met Feyenoord City-debat

Partijen willen 'geen seconde te lang' wachten met Feyenoord City-debat

30-09-2021 13:32
86

De gemeenteraad van Rotterdam gaat mogelijk begin januari al debatteren over de stadionplannen van Feyenoord. Dat is tenminste de wens van de partijen Leefbaar Rotterdam, PvdA en GroenLinks, die een regulier debat op 6 januari 2022 aan hebben gevraagd. 

De plannen voor het Feyenoord City-project moeten voor de jaarwisseling ingediend worden. De gemeenteraad zou eigenlijk in februari beslissen of het wel of niet wil investeren, maar volgens de drie partijen kan dat al veel eerder gebeuren. 'Leefbaar Rotterdam, PvdA en GroenLinks willen de Rotterdammers, Feyenoorders en de club geen seconde te lang laten wachten met het definitieve besluit van de gemeente om wel of niet te investeren in Feyenoord City', laten ze weten in een gemeenschappelijke verklaring, onder de titel 'De wedstrijd is gespeeld: tijd om de eindscore te bepalen'.

Wedden

Meer odds

Het dossier sleept zich al jaren voort: de voorstanders van het stadionproject zouden in 2025 willen verhuizen, maar het is nog hoogst onzeker of en wanneer er gebouwd kan gaan worden. Wat Leefbaar Rotterdam, PvdA en GroenLinks betreft, is er geen tijd te verliezen. 'Het debat duurt immers al jaren en had al lang voorbij moeten zijn.'

De Feyenoord City-plannen hebben echter tot de nodige excessen geleid. De woningen van algemeen directeur Mark Koevermans en andere betrokkenen zijn al meerdere malen belaagd, naar verluidt door tegenstanders van het project.