Meer video’s

Maduro pleit voor Oranje-wijziging: 'Vanaf nu meer aan Malacia dan Blind'

29-11-2022 19:16 Laatste update: 29-11-2022 19:16
70

Het Nederlands elftal sprankelde zeker niet in de groepsfase van het WK, maar Hedwiges Maduro is vol vertrouwen. Hij denkt dat het vanaf nu crescendo zal gaan met het team van Louis van Gaal in Qatar.

Maduro erkent in gesprek met VoetbalPrimeur dat er meer verwacht mag worden van Oranje "Het is nog niet echt vloeiend, maar dat heeft ook met de tegenstanders te maken die alleen maar verdedigen. Ik denk juist tegen sterkere tegenstanders dat we meer ruimte gaan krijgen, dan gaan wij ook beter voetballen. Dan krijgt Memphis meer ruimte, maar ook Dumfries. Dan heb je denk ik ook meer aan Malacia dan aan Blind. Je moet dan ook een sprinter hebben aan de linkerkant."

Maduro ziet dat alleen Cody Gakpo het echt op zijn heupen had tijdens de groepsfase. PSV zal het tevreden aanzien. "Ik denk dat ze flink gaan cashen daar. Hij scoort nu elke wedstrijd, dat is bijzonder. Hij doet het gewoon heel goed", aldus de oud-international, die nog een andere uitblinker noemt. "Ik vind Aké één van de sterkhouders. Altijd onopvallend eigenlijk, maar zijn passing is goed en hij wint bijna elk duel. Ik vind hem eigenlijk de beste bij het Nederlands elftal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie