Slot lacht door Dessers en Szymanski: 'Zei altijd dat hij niets met rechts kon'

25-08-2023 18:22 Laatste update: 18:23
22

Nadat Cyriel Dessers en Sebastian Szymanski deze week goede Europese prestaties leverden, hadden de twee een boodschap voor hun oud-trainer Arne Slot. Daar kon de oefenmeester van Feyenoord wel om lachen.

Tegen PSV was Dessers in de voorronde van de Champions League goed voor twee assists bij Rangers FC. Eén daarvan kwam voort uit 'negatief pressen', wat Dessers van Slot heeft geleerd. Daar kreeg de trainer van Feyenoord een bedankje voor. "Ik heb die wedstrijd niet gezien, moet ik eerlijk zeggen. Maar ik heb het volgens mij voorbij zien komen, dat hij dat zei. Ik vind het altijd leuk als spelers met wie je gewerkt hebt zoiets zeggen", zegt Slot op de persconferentie.

"Vandaag kwam Walemark ook naar me toe en die zei: ik moest even van Seba (Szymanski, red.) zeggen dat hij met zijn rechterbeen gescoord heeft", doelt Slot op de treffer van Szymanski tegen FC Twente. "Ik zei altijd tegen Seba dat hij helemaal niets met rechts kon en daar veel harder aan moest werken. Dus het is ergens leuk om te zien dat jongens die bij ons zaten het elders heel goed doen, maar je denkt ook als je Seba tegen Twente ziet lopen: dat was ook een prettige speler voor ons."