Ajacied Forbs kan naast transfer ook voor interlandswitch kiezen

22 januari - 11:46 Laatste update: 15:18
18

Guinee-Bissau verloor haar eerste twee wedstrijden op de Afrika Cup dit jaar en heeft een vrijwel nietszeggend elftal, maar dat had zomaar anders kunnen verlopen. Een flink rijtje sterspelers had namelijk ook voor het West-Afrikaanse land uit mogen komen. Onder andere Ansu Fati (Spanje) en Dayot Upamecano (Frankrijk) hadden nu op de Afrika Cup kunnen spelen. Hoofdredacteur van VP en host van VP's Atlas Leeuwen Dennie van Laar bespreekt de zaak met oud-international van Guinee-Bissau Basil Camara. 

Naast Fati en Upamecano konden ook oud-PSV'er Bruma (Portugal), PSG-middenvelder Danilo Pereira (Portugal) en Everton-spits Beto (Portugal) uitkomen voor de West-Afrikanen. Ajacied Carlos Forbs heeft al jeugdtoernooien met Portugal gespeeld, maar mag nog steeds ruilen. Mogelijk speelt de negentienjarige buitenspeler binnenkort voor Guinee-Bissau. 

Steeds meer spelers lijken te kiezen voor een interlandloopbaan in het land van hun voorouders. Een mooie ontwikkeling, stelt Camara. "Het verrijkt je leven. Het is niet alleen voetbal, ook wat je ziet, wat je meemaakt. Dat neem je voor de rest van je leven mee. Het is zo'n andere wereld dan wat wij gewend zijn."

Beluister hieronder de hele aflevering van Atlas Leeuwen met Basil Camara en alles over de Afrika Cup!

Bekijk hieronder de hele aflevering van Atlas Leeuwen met Basil Camara en alles over de Afrika Cup!