Boussaboun hekelt 'verraders' bij FC Groningen: 'Zaten wel paar NSB'ers tussen'

5 maart - 07:25 Laatste update: 09:36
71

Ali Boussaboun heeft zich flink geërgerd aan de manier waarop ploeggenoten met elkaar omgingen in zijn tijd bij FC Groningen. Bij ADO Den Haag was de teamspirit veel beter, vertelt de oud-speler in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur

"Bij ADO Den Haag waren we heel erg een team. Daar hielpen we elkaar als iemand te laat was", blikt Boussaboun terug. "Dan zorgden we dat de deur open was, zodat iemand niet gezien werd als hij naar binnen ging." In Groningen, waar Boussaboun tussen 2002 en 2005 speelde, heerste een heel andere sfeer. "Daar was het: laten we hem naaien en aangeven dat hij te laat is. Echt waar. Daar had ik heel veel moeite mee. Je had wel een paar van die NSB'ers daar", grapt Boussaboun. 

Dat soort acties waren tegen het zere been van de voormalig buitenspeler. "Je bent een team, je moet het samen doen op zaterdag of zondag. Je moet juist naast elkaar staan, dat was ik ook gewend bij ADO." Was de teamspirit in Den Haag dan zo bijzonder? "Nee, Groningen was een uitzondering, honderd procent. Je moet een band creëeren. Je moet schouder aan schouder staan, altijd."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!