Koeman hoopvol richting EK: 'Memphis groeit toe naar beste vorm'

18 maart - 18:12
8

Ronald Koeman is maar wat blij met de terugkeer van Memphis Depay bij het Nederlands elftal. De bondscoach ziet dat de dertigjarige aanvaller langzaam maar zeker naar zijn topvorm groeit.

"Hij komt van ver", vertelt Koeman op de persconferentie, in aanloop naar de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. Memphis maakte onlangs zijn rentree bij Atlético Madrid en was onder meer belangrijk in het Champions League-duel met Internazionale. "Wat ik bij momenten heb gezien de afgelopen wedstrijden, dan had hij weer dat onvoorspelbare, dat snelle wegdraaien. En hij was belangrijk op een aantal momenten", stelt de keuzeheer tevreden vast.

Wedden

Meer odds

Memphis heeft nog een paar maanden om topfit te worden voor het EK. "Ik heb wel het idee dat hij toegroeit naar zijn beste vorm", vervolgt een hoopvolle Koeman. "Daar is hij nog niet, daar heeft hij ook niet genoeg voor gespeeld in de afgelopen periode. Ik denk ook niet dat hij nu twee hele wedstrijden kan spelen. Dat kan hij nog niet aan. Maar hij is wel dicht bij het niveau waar hij was."

Koeman ziet in Memphis een 'negen'. "Door de rol bij Atlético zoekt hij vaker de diepte. In mijn vorige periode vond ik soms dat hij teveel weg was hij de spits, maar met Antoine Griezmann achter zich, doet hij dat beter. Hij is ook in de box bij voorzetten. Daar scoort hij dan uit."