Van 't Schip duidelijk over Ajax-toekomst: 'Zal geen hoofdtrainer meer zijn'

28 maart - 12:31 Laatste update: 15:03
44

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de coach heeft het nieuws nu zelf naar buiten gebracht: John van 't Schip is na dit seizoen geen trainer van Ajax meer. De oefenmeester maakt de huidige jaargang af op de bank van de Amsterdammers en gaat daarna door in een andere rol bij de club.

"De intentie van beide kanten is een rol voor meerdere jaren, welke rol is nog niet bekend. Ik zal geen hoofdtrainer meer zijn. Ik focus mij nu op de resterende acht wedstrijden en daarna is er genoeg tijd om te praten", vertelt Van 't Schip over zijn situatie bij Ajax. In welke rol hij verder gaat bij Ajax is dus niet bekend. De coach geeft wel aan dat hij gesprekken met Alex Kroes heeft gehad over zijn toekomst.

De oefenmeester vertrekt dus aan het eind van dit seizoen als trainer, maar de club Ajax verlaat hij niet. Sterker nog: Van 't Schip hoopt nog lang aan de Amsterdammers verbonden te blijven. "Daarover zijn we in gesprek. Het gaat om een samenwerking voor meerdere jaren. Dat is de wens van Ajax en van mijzelf." Van 't Schip werd in eerste instantie aangetrokken om mee te helpen bij het technische beleid van de club.

Van 't Schip weet nog niet of er duidelijkheid is over zijn vaste assitent: Michael Valkanis. De Griekse rechterhand van de huidige Ajax-coach heeft nog een contract tot deze zomer. "Kroes is met heel veel mensen aan het praten. Over wat de invulling zou kunnen zijn voor volgend seizoen."