Engelse pers wijst 'meest teleurstellende Ajacied' aan: 'Ik had meer verwacht'

24-10-2019 10:30
57

Ajax incasseerde woensdag tegen Chelsea de eerste nederlaag van het seizoen (0-1). Na afloop sprak VoetbalPrimeur in de mixed-zone van de Johan Cruijff Arena met drie Engelse journalisten, die níet bijster onder de indruk waren van het Amsterdamse spel.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

"In Engeland focussen we vooral op de spelers die Ajax heeft verloren", vertelt John Cross van The Mirror. "We zijn incredibly impressed door wat ze vorig jaar hebben gedaan en het is duidelijk dat De Ligt en De Jong worden gemist. We houden van Van de Beek, maar hij had niet echt invloed op de wedstrijd."

Dusan Tadic was volgens Cross de meest teleurstellende Ajacied tegen Chelsea. "Niet omdat hij de slechtste speler was, maar omdat ik meer van hem had verwacht. Hij heeft zo'n belachelijk hoge standaard gezet vorig seizoen. Hij was ongelooflijk, hij blies ons weg."

"Iedereen kon zien dat hij een getalenteerde speler was bij Southampton, maar dat hij één van de beste spelers in de Champions League zou zijn... Zó indrukwekkend", aldus Cross. "Ik weet zeker dat hij terugkomt, want Ajax geeft hem een nieuw platform en nieuwe zuurstof, maar tegen Chelsea had hij niet zijn beste avond."