Mislukte omhaal van Vlaar: 'Uiteindelijk ziet het er een beetje leuk uit'

24-10-2019 23:20
12

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Ron Vlaar had donderdag een vrouwelijke fan na de eclatante 6-0 zege van AZ op FC Astana in Den Haag, maar hij betwijfelt zeer of dat met zijn halve omhaal te maken had. De verdediger van de Alkmaarders kreeg met die actie vooral de lachers op de hand, denkt hij.

Emile van de Sande
DEN HAAG

"Ik kan het bijna geen omhaal noemen", zegt Vlaar tegen VoetbalPrimeur. "De bal viel net achter me. Achteraf had je het misschien anders moeten doen. Ik vroeg na de wedstrijd nog aan Myron Boadu of hij hem zo binnen had kunnen koppen, want hij schreeuwde mijn naam. Ik dacht: shit, dat had hij beter kunnen doen. Maar dat was ook niet zo. Uiteindelijk ziet het er een beetje leuk uit, denk ik", grijnst de robuuste mandekker.

Vlaar zag dat AZ-pareltjes Boadu en Calvin Stengs het weer op hun heupen hadden. Hij denkt dat de twee dicht tegen het Nederlands elftal aanzitten, maar nog wel een laatste stap moeten zetten. "Als zij op hun toppen spelen, dan zullen zij ongetwijfeld dat niveau kunnen hebben. Maar het gaat er ook om dat je het iedere wedstrijd laat zien. Het is nog niet zover dat je het om de drie dagen ziet. Dat is de volgende stap die ze moeten maken."

Ook Teun Koopmeiners was opnieuw belangrijk. Hij scoorde wéér uit een strafschop. "Ja, bizar. Het is zijn tiende geloof ik al (negende dit seizoen, red.). Dat is echt ongekend. Daar kunnen we alleen maar heel blij mee zijn. Hij schiet ze fantastisch binnen. Het is gewoon een zekerheidje."