Tadic richt zich tot Kieft: 'Dankjewel, het geeft kracht om nog meer te doen'

05-11-2019 08:15
39

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Erik ten Hag denkt dat de puzzel steeds meer in elkaar valt bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie en is naar eigen zeggen heel dicht bij zijn ideale formatie.

Emile van de Sande
LONDEN

Wedden

Meer odds

"Daar zitten we denk ik wel heel dichtbij", zegt Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Chelsea van dinsdagavond. "Maar we blijven vijftien, zestien spelers hebben die heel dicht bij elkaar zitten. Op één positie kan het altijd weer veranderen. Dat kan per wedstrijd zijn, maar ook op de lange termijn. Dat hangt van de ontwikkeling van de spelers af. Dat is een mooi proces om te zien en te begeleiden."

Aanvoerder Dusan Tadic verkeert niet in zijn beste vorm. De kritiek op de Serviër neemt langzaam toe, maar daar ligt hij niet wakker van. "Wanneer je niet goed speelt, is dat normaal. Dat moet je accepteren en beter spelen." Zijn vormdip ten spijt, Wim Kieft noemde hem onlangs de beste Ajax-spits sinds Marco van Basten. "Je probeert hard te werken en je best te doen voor de ploeg. Dankjewel voor het compliment. Het geeft kracht om nog meer te doen."