'Schuurs speelde niet goed en oogde overmatched, ook Promes viel ver terug'

04-11-2020 13:20 Laatste update: 16:36
72

Ajax stelde dinsdagavond teleur tegen FC Midtjylland in de Champions League. Dat stelt verslaggever Kenneth Jensen van de Deense krant Tipsbladet. Hij vond de ploeg van coach Erik ten Hag niet goed spelen, maar was wel onder de indruk van vier spelers, laat hij weten aan VoetbalPrimeur.

Volgens Jensen maakten Andre Onana, Dusan Tadic en Davy Klaassen het verschil tegen de Deense kampioen. "Dat zijn drie geweldige spelers. Tadic is fantastisch als spits en aanvoerder. Klaassen is ook een echte leider. Na het inbrengen van hem zag je echt een verschil. Daley Blind moest in de eerste helft grote afstanden overbruggen op het middenveld. Hij had iemand nodig die het spel kan lezen. Klaassen bracht dat en hij werkt ook hard, waardoor Blind minder hoefde te lopen."

Wedden

Meer odds

Ook Onana speelde een grote rol in de belangrijke 1-2 zege van de Amsterdammers. "Onana verrichtte een aantal cruciale reddingen. Je weet dat hij een geweldige keeper is en dat liet hij wederom zien", aldus Jensen, die de inbreng van het drietal hoog aanslaat. "Die individuele klasse maakte het verschil."

Antony kan eveneens op complimenten rekenen van de Deense journalist. "We konden zien hoe exciting Antony is. Als hij niet buitenspel had gestaan, had hij de 1-3 gemaakt. Ik denk dat hij een geweldige speler wordt. Het is misschien wat vroeg om te zeggen, maar als hij wat constanter wordt dan is er een kans dat hij naar één van de allergrootste clubs kan."

Tegenover de goede optredens van de vier, staan ook enkele matige prestaties, aldus Jensen. "Ik was teleurgesteld in Perr Schuurs. Ik vond hem niet goed spelen. Hij oogde een beetje overmatched op bepaalde vlakken. Quincy Promes begon nog wel goed, maar ook hij viel ver terug."