'Als Ajax verliest breekt de pleuris uit, ze zijn al een beetje in paniek'

10-01-2021 10:46 Laatste update: 12-01-2021 13:10
141

Frank Lammers vindt dat PSV niets te verliezen heeft tegen een 'paniekerig' Ajax, maar Andy van der Meyde is ook bepaald niet onder de indruk van de Eindhovenaren. VoetbalPrimeur blikt met het tweetal vooruit op de Eredivisie-kraker in de Johan Cruijff Arena.

"Het plezier spat er vanaf, het is een team aan het worden. En met het talent dat er is kan het alleen maar omhoog. Deze wedstrijd komt voor ons op een uitstekend moment", zegt PSV-fan Lammers. "Wij kunnen eigenlijk niet verliezen. Voor Ajax is het belangrijker op dit moment. Als zij onverhoopt verliezen, zie ik zomaar de pleuris uitbreken in Amsterdam. Ze zijn al een beetje in paniek, ze geven 22,5 miljoen uit aan een spits die het niet niet helemaal gemaakt heeft in Engeland."

Van der Meyde ziet het minder somber in voor Ajax. "Ajax is afwisselend. Ik heb wedstrijden gezien, waarvan ik dacht: waar zit ik naar te kijken? Maar ik heb ook heel goede wedstrijden gezien. Dat is denk ik de fout van Ajax: ze hebben twee keer een voorsprong van zes punten weggegeven. Dat zegt wel genoeg. Ze kunnen allebei winnen, want beide teams zijn nog niet echt top."

De voormalig rechtsbuiten van zowel Ajax als PSV is namelijk niet onder de indruk van het werk van coach Roger Schmidt. "In de laatste twee wedstrijden tegen RKC Waalwijk en VVV-Venlo kwam het er eindelijk een keer uit, tegen heel sterke tegenstanders", grapt hij. "Nee, PSV mag ook niet veel zeggen. We hebben ook slecht voetbal gezien hoor."

Bekijk hierboven de hele vooruitblik van Lammers en Van der Meyde!