Terugkeer latino's van groot belang bij Ajax: 'Belangrijk facet binnen het team'

12-02-2021 11:24 Laatste update: 13:39
97

Ajax toont met de terugkeer van Lisandro Martínez en Edson Álvarez in de basisopstelling meer strijd in wedstrijden dan daarvoor, stelt David Endt in gesprek met VoetbalPrimeur. De ex-teammanager van de Amsterdammers is er eveneens van overtuigd dat Ajax de absentie van doelman Andre Onana meer dan goed op gaat vangen.

DANNY VOS - AMSTERDAM

"Als ik kijk hoe Ajax de laatste weken speelt, met Martínez, Álvarez en natuurlijk ook Nicolás Tagliafico in de basis heb ik het gevoel dat er een grotere strijdlust en een grotere gretigheid in het team zit" vertelt Endt in gesprek met VoetbalPrimeur. "Die is bij de latino’s net even meer aanwezig dan bij de gemiddelde Europese speler. Ik denk dat dat een heel belangrijk facet is binnen het team van Ajax, waardoor wedstrijden die nog wel eens voor puntenverlies zouden kunnen zorgen, tóch gewonnen worden."

Met Maarten Stekelenburg in de gelederen hoeft Ajax zich volgens Endt voorlopig ook geen zorgen te maken over de afwezigheid van Onana. "Maarten was in potentie de beste Nederlandse keeper ooit. Hij had alle talent, alle mogelijkheden en alle kwaliteiten om uit te groeien tot een keeper van de nationale ploeg die misschien 140 interlands zou hebben gespeeld."