Genee neemt 'onvermijdelijk' besluit: nieuwe talkshow niet te combineren met radio

Genee neemt 'onvermijdelijk' besluit: nieuwe talkshow niet te combineren met radio

06-10-2021 15:28 Laatste update: 15:41
52

Wilfred Genee start de voorbereidingen op een nieuwe dagelijkse talkshow met Veronica Inside-collega's Johan Derksen en René van der Gijp. De presentator stopt daardoor met zijn programma op Radio Veronica.

Genee stapte in 2018 over naar Talpa en ging ook de radioversie van Veronica Inside presenteren. Daar zal binnenkort echter een einde aan komen. "Het is niet anders, het is onvermijdelijk. We hebben het vorige week besproken en het is niet te combineren met elkaar", aldus de presentator. "En dat is ook heel vervelend en jammer."

Het succes van De Oranjezomer – een dagelijkse tv-show tijdens de voorbije sportzomer – heeft het Veronica Inside-drietal verleid om tóch aan de slag te gaan met een nieuw programma, dat na de jaarwisseling uitgezonden zal worden. "Zeker veertig weken per jaar wel, dus dat is best veel. Dan is op een gegeven moment iets anders erbij doen niet mogelijk. En ik heb ook nog een gezin hè?", verklaart Genee, die 'mixed feelings' heeft. "Aan de ene kant kijk ik ernaar uit, omdat ik denk dat het best wel zou kunnen werken, gelet op wat we in de zomer hebben neergezet. (...) We hebben heel veel avonden dat we tegenover voetbalwedstrijden zitten, dat wordt ook nog wel spannend en het is een uitdaging. Maar aan de andere kant: ik heb het gevoel dat ik hier nog lang niet klaar ben."