'Wij geloven in Koeman en hebben ontslag bij Barça nooit overwogen'

'Wij geloven in Koeman en hebben ontslag bij Barça nooit overwogen'

10-10-2021 08:32
50

FC Barcelona bestrijdt dat Ronald Koeman op het punt stond om ontslagen te worden. Volgens vicevoorzitter Rafael Yuste geniet de Nederlandse trainer het volle vertrouwen, maar heeft het gesprek met preses Joan Laporta de onderlinge banden wel verbeterd.

"Wij hebben met de aanvoerders gezeten en hen verteld dat we geloven in Koeman", zegt Yuste in een interview met Mundo Deportivo. "Wij hebben geen moment overwogen om de trainer te ontslaan, integendeel. Wij wilden ons vertrouwen in hem uitspreken, maar dat vertrouwen is wel versterkt door de gesprekken met elkaar."

Yuste, die zich achter de schermen sterk zou hebben gemaakt voor de ex-bondscoach van Oranje, doelt daarmee op de ontmoeting tussen Laporta en Koeman, waarin zij beiden hun hart konden luchten. "De president was daarna helemaal overtuigd dat Ronald de persoon is aan wie wij ons vertrouwen moeten blijven schenken."

Yuste heeft ook aandacht voor de moeilijke omstandigheden waar Koeman mee te maken heeft. "We kampen met een grote economische crisis, vergelijkbaar met de tijd dat Joan Gamper (oprichter, red.) van deur naar deur moest om geld op te halen. Daar moet de blessuregolf bij worden opgeteld, waardoor Ronald nauwelijks kansen heeft gehad om zijn volledige team te benutten."

Bovendien ontgaat het Yuste niet dat de Nederlander veel jonge talenten de kans geeft. "Hij heeft de moed om spelers uit de jeugdopleiding op te stellen. Dit alles maakt het heel moeilijk om elk duel het maximale te eisen. Ronald is niet alleen een geweldige professional, maar ook een geweldige culé. Hij is een clublegende. Ik weet zeker dat de resultaten weer komen."