Breaking news

FC Barcelona bevestigt: Ronald Koeman ontslagen na midweekse nederlaag

Niet Sangaré, maar Götze boosdoener bij PSV: 'Daar is Zahavi ook dupe van'

Niet Sangaré, maar Götze boosdoener bij PSV: 'Daar is Zahavi ook dupe van'

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 08:16ma 11-10-2021 om 08:16

Huub Stevens is het niet eens met de kritiek op Ibrahim Sangaré bij PSV. Volgens de Limburgse oud-trainer wordt de Ivoriaanse middenvelder juist in de problemen gebracht door Mario Götze.

"Ik heb in het begin ook gezegd dat Sangaré veel te veel ballen inlevert ten opzichte van wat hij verovert", begint Stevens bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Maar als je verder kijkt, vind ik dat het niet aan Sangaré ligt. Ik vind dat Götze niet speelt zoals hij zou moeten spelen. En daar is Zahavi ook een beetje de dupe van. Götze haalt de ballen veel te veel op bij zijn eigen defensie."

Volgens Stevens is er daardoor nog minder ruimte voor Sangaré, die bovendien de ballen niet kwijt kan. "Als Götze naar voren speelt en zorgt dat hij altijd achter Zahavi is, dan kan Sangaré Zahavi aanspelen en Zahavi kan hem terug laten vallen op Götze", legt de oud-trainer van PSV uit. "Ik vind dat Götze veel verder naar voren moet spelen. Dan kan Sangaré de ballen ook naar voren spelen, die mogelijkheid krijgt hij niet altijd."

Overigens laat de 23-jarige Sangaré de kritiek de laatste weken verstommen. Voor de interlandperiode stond hij met een treffer aan de basis van de zege op Sparta (2-1).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: PSV kan niet zonder Sangaré

Eens
72%
Oneens
28%
(3425 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws