Als ADO straks geen profclub meer is, wat gebeurt er dan met zijn carrière?

"Als ADO straks geen profclub meer is, wat gebeurt er dan met zijn carrière?"

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 10:46vr 15-10-2021 om 10:46

ADO Den Haag won de eerste periodetitel, maar Ruud Brood danst op een vulkaan. De trainer weet naar eigen zeggen nog steeds niet wat hem te wachten staat bij de noodlijdende club, die nog twee weken heeft om een sluitende begroting in te dienen.

"Het voelt alsof ik hier al vijf jaar ben", zegt Brood tegen het Algemeen Dagblad. Een klein jaar geleden stapte hij in bij ADO, op dat moment een zinkend schip in de Eredivisie. Na de degradatie begon hij deze zomer opnieuw. "We wisten nog niet wat de situatie zou worden en eigenlijk weten we dat nog steeds niet."

In de voorbereiding heeft Brood tegen zijn spelersgroep gezegd dat de titel haalbaar is. "Ik heb geen doelstelling voorgelegd, want eerlijk gezegd wist ik nog niet eens hoeveel kwaliteit ons elftal eigenlijk had. Maar ik heb inderdaad gezegd dat we konden gaan verrassen. En dat is ook wel gebleken. Daarvoor is het wel belangrijk dat we uitstralen dat we er plezier in hebben, ondanks alle ellende die er rondom de club is. Dat werkt vooralsnog goed."

Makkelijk is het niet, ervaart Brood. "Een jonge speler kan ook onrustig worden van de situatie bij de club. Als ADO straks geen profclub meer is, wat gebeurt er dan met zijn carrière? Ik probeer ervoor te zorgen dat we het met zijn allen gaan doen en dat niemand voor zijn eigen belang speelt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws