Boadu onder vuur na pijnlijke interlandbreak bij Jong Oranje: Zo ken ik hem niet

Boadu onder vuur na pijnlijke interlandbreak bij Jong Oranje: "Zo ken ik hem niet"

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 12:06vr 15-10-2021 om 12:06

Martin Haar kijkt op van de kritiek van Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi op Myron Boadu. De twintigjarige spits van AS Monaco hield in de voorbije interlandperiode de bank warm, mede vanwege zijn gebrekkige inzet op de training.

"Zo ken ik hem niet", reageert Haar, die bij AZ jarenlang werkte met Boadu, tegenover het Algemeen Dagblad. Van de Looi vond dat Boadu niet genoeg energie leverde tijdens de trainingen. Haar hoorde, volgens het AD, andere verhalen. Wel is het volgens het AZ-icoon een aandachtspunt voor de aanvaller.

"Bij het eerste moet je méér doen, heb ik hem altijd voorgehouden. Ik zag weleens trainingen van het eerste waarin hij bij een omschakelmoment even ging wandelen. Dan dacht ik: kom op, Myron, dat kan wel even wat meer."

Bij Monaco wordt Boadu, die nog niet scoorde, nog meer met zijn neus op de feiten gedrukt. Haar: "In Nederland kon hij daar soms mee wegkomen. Op het allerhoogste niveau niet. Dan moet hij beseffen dat er meer wordt gevraagd. Als Myron zijn talent koppelt aan arbeid, wordt hij nog beter."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws