Mooi gebaar van Pep Guardiola: 'Moeilijk te begrijpen dat dit gebeurt'

Mooi gebaar van Pep Guardiola: 'Moeilijk te begrijpen dat dit gebeurt'

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 15:38vr 22-10-2021 om 15:38

Laatste update: vrijdag 22 oktober 2021 om 15:53vr 22-10-2021 om 15:53

Pep Guardiola droeg vrijdag een speciaal shirt tijdens de persconferentie. De manager van Manchester City wilde de 63-jarige Belgische fan van de club, die dinsdagavond zwaar werd mishandeld, een hart onder de riem steken.

Guido de Pauw had met meerdere leden van de Belgische fanclub van City de Champions League-wedstrijd bij Club Brugge (5-1) bezocht. Toen de man op weg naar huis wat wilde eten, werd hij aangevallen door supporters van Club Brugge. Hij raakte bewusteloos en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volgens Guardiola gaat het inmiddels beter met de Belgische supporter van The Citizens. "Namens iedereen bij de club: we zijn behoorlijk optimistisch voor hem. De laatste uren wordt hij steeds beter en heeft hij de steun van iedereen bij de club", zegt de Catalaan, die een T-shirt droeg met de tekst 'We zijn met je, Guido'.

"Een dikke knuffel voor hem en zijn familie", vervolgt de City-coach. "We zien hem graag terug in het stadion. Het is moeilijk te begrijpen waarom dit soort vreselijke dingen zal gebeuren."

De Belgische politie arresteerde al snel vijf verdachten vanwege de mishandeling. Twee mannen zitten nog vast. De City-fan ligt nog in coma, maar is niet meer in levensgevaar. Zijn situatie is stabiel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws