Dreun voor Noorwegen: Haaland mist naast 'Ajax-thuis' ook cruciaal duel in De Kuip

Dreun voor Noorwegen: Haaland mist naast 'Ajax-thuis' ook cruciaal duel in De Kuip

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 17:11vr 22-10-2021 om 17:11

Erling Haaland mist niet alleen het Champions League-treffen met Ajax, maar ook de WK-kwalificatiewedstrijden van Noorwegen tegen het Nederlands elftal. Dat heeft de Noorse bondsarts bekend gemaakt.

Haaland raakte in de heenwedstrijd in de Johan Cruijff Arena (4-0 voor Ajax) geblesseerd aan zijn heup en moet enkele weken toekijken. Eerst betekende dat voor de Nederlandse voetballiefhebber in eerste instantie alleen dat de spits de wedstrijd tussen Ajax en Dortmund in Duitsland moest missen, maar daar is nog een extra duel met Oranje-belang bij gekomen.

Ola Sand, de Noorse bondsarts, heeft tegenover de Noorse publieke omroep NRK namelijk laten weten dat Haaland ook de interlands in november zal moeten missen. "Ik heb met Dortmund en Erling gesproken en de conclusie is dat hij afwezig is bij de komende interlandperiode. Deze blessure heeft tijd nodig om te genezen, minimaal drie of vier weken."

Op woensdag 3 november speelt Ajax in het Westfalenstadion tegen BVB en het treffen van Oranje met Noorwegen in de Kuip, dat cruciaal is in de strijd om een WK-ticket, staat voor dinsdag 16 november op de rol.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws