''Clubliefde', maar de lui die dit op hun geweten hebben, maken Feyenoord kapot'

''Clubliefde', maar de lui die dit op hun geweten hebben, maken Feyenoord kapot'

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 20:13wo 27-10-2021 om 20:13

Voor Feyenoord stond de woensdag in het teken van het naderende afscheid van Mark Koevermans, maar ondertussen nadert ook de stadionsoap zijn ontknoping. De Rotterdamse politici zijn vastbesloten om – zoals bekend – begin 2022 knopen door te hakken over een eventueel nieuw te bouwen onderkomen.

Koevermans en andere voorstanders van de Feyenoord City-plannen werden bedreigd en lastiggevallen bij hun woonadres. De algemeen directeur van Feyenoord zal per 1 december afscheid nemen, omdat hij 'niet langer het gevoel heeft goed te kunnen functioneren', heeft Feyenoord woensdagochtend laten weten. "Het is heel paradoxaal. De lui die dit op hun geweten hebben, doen dit onder het mom van clubliefde, maar maken hierdoor de club juist kapot", laat Dennis Tak namens de lokale PvdA-fractie weten aan het Algemeen Dagblad.

De politicus hoopt echter nog steeds dat er vlak na de jaarwisseling een besluit kan worden genomen over de Feyenoord City-plannen. "Met alle respect voor Koevermans, maar hij is niet de enige die een knoop moet doorhakken. Daar zit een heel team omheen. Het is nu zaak het hoofd koel te houden. Bovendien zou het een buitengewoon kwalijke zaak zijn als je dat stelletje halve terroristen nu hun zin geeft."

De kwestie rondom de beoogde verhuizing van Feyenoord houdt de gemoederen al jarenlang bezig. De club hoopt, ondanks alle weerstand, nog altijd in 2025 de overstap naar een nieuw onderkomen te kunnen maken. Begin 2022 wordt erover gedebatteerd in de Rotterdamse gemeenteraad, waarna duidelijk moet worden of er steun is voor de plannen en of de bouwwerkzaamheden kunnen beginnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Doet Feyenoord er goed aan om een nieuw stadion te bouwen?

Ja, het wordt hoog tijd
60%
Nee, dat is niet nodig
40%
(1731 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws