Complimenten voor Bas Nijhuis: 'We liepen naar binnen, ik zei: fantastisch man'

Complimenten voor Bas Nijhuis: 'We liepen naar binnen, ik zei: fantastisch man'

29-10-2021 08:02
26

RKC Waalwijk speelde donderdagavond met een B-team in de bekerwedstrijd tegen Willem II, maar de reserves hebben hun kans met beide handen aangegrepen. Iliass Bel Hassani maakte de openingstreffer, speelde een uur mee en zag zijn ploeg uiteindelijk met 3-0 winnen.

De spelmaker heeft een valse start gemaakt bij RKC Waalwijk, maar was in de degradatiekraker tegen Sparta belangrijk en heeft ook in de KNVB Beker zijn waarde bewezen. "Als ik dit doortrek, dan moet het lukken. Daar ben ik niet bang voor. Ik heb kwaliteit zat om erin te komen", heeft hij na afloop laten weten aan De Telegraaf. "Alleen moet ik wel honderd procent fit zijn. Dan kan ik het verschil maken. Ik zit nu op 95 procent."

Bel Hassani benadrukt dat hij 'geen punten wil scoren bij de trainer', maar prijst Joseph Oosting om zijn gedurfde ingreep. "Hij belooft geen dingen, die hij niet nakomt. Met elke speler heeft hij een plan. Ik ben superblij dat hij voor de groep staat en ik vind hem tot nu toe een van de beste trainers die ik heb gehad", klinkt het. "Als een trainer het dan durft om een elftal op te stellen, dat normaal weinig speelt, dan vind ik dat een teken van vertrouwen in deze jongens."

Ook arbiter Bas Nijhuis kan op complimenten rekenen. RKC zette zijn tanden in de wedstrijd en mocht van Nijhuis het randje opzoeken. "Het paste precies in het plaatje zoals wij speelden. Hij liet het spel geweldig doorgaan. We liepen naar binnen en toen heb ik tegen hem gezegd: fantastisch man. Dit is voetbal", aldus Bel Hassani, die een tijdje in het Midden-Oosten heeft gevoetbald, maar wel mee had gekregen dat Nijhuis de nodige kritiek kreeg in Nederland. "Dat vond ik altijd heel onterecht. Nu had ik de kans om hem te zeggen, dat ik houd van zijn stijl van fluiten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie