Pasveer houdt Ajax op de been in Almelo: 'Alsof we geen zin hebben, is niet waar'

Pasveer houdt Ajax op de been in Almelo: 'Alsof we geen zin hebben, is niet waar'

30-10-2021 21:12
62

Remko Pasveer kon niet genieten van zijn rol als uitblinker tijdens Heracles Almelo-Ajax. De ervaren Ajax-doelman zag dat zijn ploeg niet thuis gaf in Erve Asito, moest een aantal keren handelend optreden en baalde stevig van de 0-0 tegen oude club.

Na afloop verscheen hij voor de microfoon van ESPN. "Het was niet best van onze kant. In ieder geval niet wat de mensen van ons gewend zijn", aldus Pasveer. Het hem welbekende kunstgras in Almelo was glad door de regenval. "De snelheid van het veld af en toe, dat is toch heel anders spelen. Maar dat mag absoluut geen excuus zijn."

Van een gebrek aan concentratie was geen sprake, benadrukte Pasveer desgevraagd. "Iedereen ging hiernaartoe om te winnen. Maar het mocht niet zo zijn", liet hij weten. "Het is altijd zo makkelijk. In die andere wedstrijden maak je veel goals, het oogt allemaal makkelijk en nu gaat het weer moeizaam. Dan lijkt het alsof we geen zin hebben, maar dat is absoluut niet waar. We werken allemaal keihard, maar vandaag (zaterdag, red.) zat het er niet in om dat balletje erin te krijgen."

Ajax mag nu toeleven naar de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund van woensdagavond. Go Ahead Eagles is op zondagavond 7 november de laatste tegenstander voor de interlandperiode. Pasveer krijgt tegen die tijd ook extra concurrentie van Andre Onana, die zijn dopingschorsing bijna uit heeft gezeten en de training met het eerste team hervat heeft.