Definitief: ook assistenten van Koeman moeten Barcelona verlaten

Definitief: ook assistenten van Koeman moeten Barcelona verlaten

01-11-2021 16:46
62

Henrik Larsson en Alfred Schreuder, de assistenten van Ronald Koeman bij FC Barcelona, moeten in navolging van de hoofdtrainer ook vertrekken uit Camp Nou. Dat heeft het tweetal bevestigd.

Woensdagnacht werd Koeman ontslagen als trainer van zijn grote liefde na een nederlaag bij Rayo Vallecano. Dat betekende ook het einde voor Larsson en Schreuder, zo blijkt nu. De Nederlander bevestigt tegenover Voetbal International dat hij weg moet uit Catalonië en Larsson spreekt zich uit in gesprek met het Zweedse Aftonbladet.

Wedden

Meer odds

"Het is voor mij klaar hier in Barcelona en dat is natuurlijk ontzettend jammer", reageert de gewezen aanvaller op zijn gedwongen vertrek uit Camp Nou. "Maar zo gaat het soms in het voetbal. Veel meer kan ik er nu niet over zeggen. Misschien komt dat later nog."

Schreuder was als assistent actief bij Vitesse, FC Twente, Ajax en Hoffenheim. Koeman wilde hem graag meenemen naar Camp Nou, net als voormalig Barça-speler Larsson. Die trainde al vijf clubs in Zweden. Het drietal won vorig seizoen de Spaanse beker, maar dat leverde niet genoeg krediet op om de storm van de afgelopen weken te overleven.