Driessen haakt in op speech Overmars: 'Kom je al snel uit bij Donny van de Beek'

Driessen haakt in op speech Overmars: 'Kom je al snel uit bij Donny van de Beek'

08-11-2021 21:12 Laatste update: 10-11-2021 10:47
178

Het opmerkelijke afscheid van Matthijs de Ligt bij Ajax is ook bij de sportredactie van De Telegraaf niet onopgemerkt gebleven. Chef voetbal Valentijn Driessen vermoedt dat de Juventus-verdediger de naam van oud-ploeggenoot Donny van de Beek heeft laten vallen.

De Ligt vertrok in 2019 al naar Turijn, maar werd zondag pas definitief uitgezwaaid door directeur spelersbeleid Marc Overmars. "Ik denk dat we nog één tip van jou gaan opvolgen binnenkort, maar dat houden we even tussen ons", liet deze weten. Driessen denkt dat Overmars hiermee doelde op Van de Beek. "Laten we veronderstellen dat het een tip van de afgelopen tijd is geweest, dan moet je toch kijken naar ex-Ajacieden met wie hij omgaat of met wie hij nog contact heeft en die op een dood spoor zitten: dan kom je al heel snel uit bij Donny van de Beek", laat de journalist weten in de Voetbalpodcast Kick-Off.

Van de Beek komt bij Manchester United weinig aan voetballen toe én wordt binnenkort vader. "Misschien dat hij met Donny van de Beek gesproken heeft en dat hij weet dat die wel terug naar Nederland wil?", aldus Driessen. "Het vrouwtje (Estelle, de dochter van Dennis Bergkamp, red.) dicht bij haar vader en moeder, Donny weer lekker terug naar Ajax..."

Van de Beek is bezig aan zijn tweede seizoen op Old Trafford en ligt nog tot 2025 vast. Dit seizoen heeft hij echter slechts zestien Premier League-minuten in de benen.