ED: PSV wil komende twee speelrondes uitstellen en dient verzoek in bij KNVB

ED: PSV wil komende twee speelrondes uitstellen en dient verzoek in bij KNVB

14-11-2021 14:55 Laatste update: 15:08
299

PSV denkt dat het de beste optie is om de komende twee speelrondes in de Eredivisie uit te stellen. De Eindhovenaren willen er alles aan doen om in een vol stadion te kunnen spelen, hetgeen na de nieuwe maatregelen van het kabinet de komende drie weken (in ieder geval) niet kan.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. PSV zou door de maatregelen de thuiswedstrijden tegen Vitesse en FC Utrecht zonder publiek af moeten werken. De club heeft de KNVB al verzocht om tot uitstel van de wedstrijden over te gaan.

De KNVB en de Eredivisie CV onderzoeken de verschillende scenario's en denkt er serieus over na om mee te gaan in het verzoek van PSV en een aantal andere clubs. Mogelijk worden de speelrondes verplaatst naar begin januari. Er ligt ruimte in het weekend van 7 tot en met 9 januari en vervolgens zou er een midweekse speelronde ingelast kunnen worden.

Eén ding is voor PSV al wel duidelijk: de Europa League-wedstrijd tegen Sturm Graz van 25 november gaat in een leeg Philips Stadion afgewerkt worden. PSV houdt zich aan de regels van de UEFA en de overheid en heeft geaccepteerd dat er die avond geen publiek aanwezig zal zijn. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie