Van de Looi wijst Jong Oranje-leider aan: 'Ben geen schreeuwer, word ik ook nooit'

Van de Looi wijst Jong Oranje-leider aan: 'Ben geen schreeuwer, word ik ook nooit'

Gepubliceerd: maandag 15 november 2021 om 08:12ma 15-11-2021 om 08:12

Joshua Zirkzee is momenteel één van de leiders in de selectie van Jong Oranje. De spits van RSC Anderlecht noemt zichzelf echter geen 'schreeuwer'.

Bondscoach Erwin van de Looi heeft Zirkzee aangewezen als één van de leiders in zijn selectie. "Ik speel nu meer bij mijn club en soms merk je niet welke invloed je hebt", reageert de jeugdinternational tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik doe het op mijn manier. Ik ben geen schreeuwer en zal dat ook nooit worden. Ik hou een oogje in het zeil en daar waar nodig ben ik er met een actie of een praatje."

Dit seizoen wordt Zirkzee door Bayern München verhuurd aan Anderlecht. De geboren Schiedammer hoopt nog altijd op een doorbraak bij Der Rekordmeiser. "De vlam om daar door te breken, brandt zeker nog", stelt hij. "Dat is mijn doel geweest sinds ik daar aankwam. Ik merk dat ze nu een ander oogje op me houden dan toen ik in Italië speelde. Ik heb mogen proeven van het eerste elftal. En ik weet dat als ik er alles aan doe, daar nog meer van te proeven valt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws