Ten Hag: 'De deur is zeker niet dicht, maar Ajax en hij moeten opschieten'

Ten Hag: 'De deur is zeker niet dicht, maar Ajax en hij moeten opschieten'

15-11-2021 12:38
44

Noussair Mazraoui en Ajax moeten 'opschieten'. Dat zegt trainer Erik ten Hag over de contractsituatie van de 24-jarige rechtsback, die nog altijd niet heeft verlengd.

"We zijn in gesprek", zegt Ten Hag bij ESPN over de slepende onderhandelingen tussen Ajax en Mazraoui. "De deur is zeker nog niet dicht. Ik merk aan hem dat hij goed gefocust is op voetbal. Hij gaf al meerdere keren aan graag te willen blijven, maar het is aan Ajax en Mazraoui om eruit te komen. Ik vind dat ze beiden moeten opschieten."

Op de prestaties van Mazraoui heeft Ten Hag niets aan te merken. De rechtspoot uit Leiderdorp is dit seizoen in bloedvorm en maakt ook indruk in de Champions League. Het grote verschil met de laatste seizoenen, aldus Ten Hag: zijn fitheid.

"Mazraoui had er moeite mee om wedstrijd na wedstrijd voor intensiteit te zorgen. Die spiegel heb ik hem voorgehouden in het voorjaar. Ik vond dat hij er meer uit kon halen offensief gezien. Dat was voor hem ook de volgende stap. Die uitdaging heeft hij aangenomen, want hij brengt dit seizoen meer. Je ziet het terug in de vorm van goals, assists en sleutelpasses."