Update: 'Bijlow kampt met 'voetbalblessure', COVID-geruchten kunnen prullenbak in'

Update: 'Bijlow kampt met 'voetbalblessure', COVID-geruchten kunnen prullenbak in'

16-11-2021 11:57 Laatste update: 11:51
182

De schade bij Justin Bijlow valt mee. Dat meldt Feyenoord Transfermarkt op basis van een bron binnen de KNVB. Maandagavond maakte de voetbalbond bekend dat de eerste doelman van Oranje niet kan keepen tegen Noorwegen.

Bijlow is 'niet fit genoeg' om dinsdagavond in actie te komen. Zijn plek in de Oranje-selectie wordt ingenomen door Tim Krul. Het wegvallen van Bijlow, die maandag gewoon meetrainde, was een mysterie voor Oranje-volger Pascal Kamperman van ESPN, maar de blessure lijkt mee te vallen. 'Niet helemaal fit. Niets ernstigs', aldus Feyenoord Transfermarkt, dat zich baseert op een bron binnen de KNVB.

Het is grote vraag wie dinsdagavond in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen (20.45 uur) het Nederlandse doel verdedigt. Als bondscoach Louis van Gaal woord houdt, gaat Mark Flekken debuteren. Ook Jasper Cillessen is een optie, al werd hij bij zijn Oranje-rentree 'derde doelman' genoemd door Van Gaal.

Update: Bijlow kampt met een gewone 'voetbalblessure'. De NOS heeft navraag gedaan en meldt dat de afwezigheid van de goalie niks te maken heeft met corona. Die geruchten werden gevoed, nadat niet duidelijk was waarom Bijlow niet inzetbaar is tegen de Noren. De Feyenoord-keeper blijft overigens wel in het trainingskamp van Oranje.