Update: PSV reageert uiteindelijk ook op lege stadions, net als andere clubs

Update: PSV reageert uiteindelijk ook op lege stadions, net als andere clubs

17-11-2021 15:32 Laatste update: 16:08
135

Verschillende clubs reageren op de lege stadions die de komende weken in de Eredivisie te zien zijn. De teams betreuren het dat er geen supporters in de stadions mogen komen. Vanuit PSV, dat zich nadrukkelijk hard wilde maken voor een competitiestop, blijft het nog stil.

Door de coronamaatregelen zijn supporters de komende weken niet welkom op de tribunes. De clubs en KNVB dachten even over een competitiestop, maar woensdag werd officieel bekend dat dit niet haalbaar is. De teams reageren verschillend op het nieuws. Zo verwijst Vitesse naar het statement van de KNVB, publiceert Ajax een bondig persbericht en laat PSV niets horen. Andere clubs brengen een statement naar buiten, waaronder FC Twente, Feyenoord en AZ.

Twente wilde woensdagochtend naar verluidt nog een laatste poging wagen voor het stilleggen van de competitie, maar dat lukte niet. De club realiseert zich nu dat dit plan niet haalbaar was. 'Eén of twee speelrondes verplaatsen naar de volgende seizoenshelft is al een enorme organisatorische uitdaging, maar meer dan dat is praktisch onmogelijk', schrijft Twente. 'Het uitblijven van publiek bij wedstrijden heeft op deze wijze zowel sportief als financieel natuurlijk grote impact op onze resultaten en bedrijfsvoering.'

Feyenoord laat ook nadrukkelijk van zich horen. 'Een lege Kuip; een doemscenario voor alle supporters en ook de club moet er niet aan denken. Helaas is het de komende drie weken wel tweemaal de realiteit', stelt de Stadionclub in een statement. AZ reageert eveneens op de lege stadions. 'AZ staat volledig achter pogingen het virus in te dammen, maar was en is wel verbaasd dat één van de maatregelen het verbieden van publiek bij voetbalwedstrijden betreft.'

Update: Inmiddels heeft ook PSV gereageerd op de geschrapte competitiestop en het leeg blijven van de stadions. De club zet alle zaken feitelijk op een rijtje en stelt dat er wordt gekeken naar een compensatieregeling voor de clubs.