Lofzang over Van Bronckhorst: 'Geen makkelijke groep bij Feyenoord'

Lofzang over Van Bronckhorst: 'Geen makkelijke groep bij Feyenoord'

19-11-2021 07:34
33

Brad Jones geeft hoog op van de trainerskwaliteiten van Giovanni van Bronckhorst. De Australische doelman werd in 2017 kampioen van Nederland met Feyenoord en volgens hem speelde de Nederlandse coach een grote rol in het succes.

"Die laatste weken waren niet makkelijk", zegt Jones tegen BBC Scotland. "De druk nam toe en de fans snakten naar het succes. Een dag voor de wedstrijd zwaaiden ze ons uit met fakkels en vuurwerk. Het was intens. Daar kwam de koele en kalme Van Bronckhorst kijken. Hij veranderde niets, raakte niet in de war. Hij hield vast aan dezelfde mensen om het binnen te halen."

Volgens Jones was het fantastisch om Feyenoord de eerste landstitel in achttien jaar te bezorgen. "Het was een grote stap voor Gio. Hij is een relaxte gozer en dat sloeg aan. Iedereen wilde voor hem spelen. Hij bracht rust in de kleedkamer. Weinig spelers klaagden over hem, of ze nu speelden of niet. Dat is lang niet altijd het geval."

"Hij is oprecht en makkelijk in de omgang", vervolgt Jones zijn lofzang. "Maar tegelijkertijd dwong hij het respect af dat een coach nodig heeft. Hij is zeker een trainer die spelers beter maakt. We hadden geen makkelijke groep bij Feyenoord, er waren wat moeilijke karakters. Maar als alle spelers willen werken voor de coach, zegt dat wel iets."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie