Eerste Divisie-sensatie getipt bij Feyenoord: 'Op alle fronten beter dan Bozeník'

Eerste Divisie-sensatie getipt bij Feyenoord: 'Op alle fronten beter dan Bozeník'

19-11-2021 08:52 Laatste update: 12:00
48

Keuken Kampioen Divisie-sensatie Thijs Dallinga is voor menig Eredivisie-club een versterking, betogen Harry van der Laan en Rob Jacobs. Laatstgenoemde tipt de 21-jarige spits van Excelsior zelfs bij stadgenoot Feyenoord.

Dallinga koos in de jacht op speeltijd voor een transfervrij vertrek bij FC Groningen afgelopen zomer. Die keuze pakt goed uit, want hij scoorde in vijftien duels al zeventien keer. "Hij heeft snelheid, is technisch goed, heeft gevoel voor ruimte én is ook nog eens rustig in de afwerking", zegt Van der Laan in het Algemeen Dagblad.

"Het is echt geen blinde", gaat de voormalig aanvaller verder. "Natuurlijk moet je er wel een beetje doorheen prikken, want het niveau in de Eerste Divisie is echt lachwekkend. Maar ondanks dat amateuristische verdedigen zie je gewoon meteen dat deze jongen enorm veel kwaliteiten heeft."

Het doelpuntenkanon heeft de interesse gewekt van meerdere Eredivisie-clubs. Jacobs acht hem rijp voor een transfer. "Feyenoord moet hem deze zomer ophalen", zegt de oud-trainer van beide Rotterdamse clubs. Hij vindt Dallinga beter dan Róbert Bozeník, voor wie vier miljoen euro werd betaald. "Bozeník mag niet eens de veters van Dallinga vastmaken, hij is echt op alle fronten beter."

"Natuurlijk kun je zeggen: hij doet het nu in de Keuken Kampioen Divisie, maar ik ben ervan overtuigd dat hij een schot in de roos zou zijn voor Feyenoord. Die Dallinga is gewoon een lust voor het oog", aldus Jacobs.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie