Fortuna Sittard strikt man van 10 miljoen: 'Normaal gesproken niet haalbaar'

Fortuna Sittard strikt man van 10 miljoen: 'Normaal gesproken niet haalbaar'

19-11-2021 10:24 Laatste update: 10:38
38

Fortuna Sittard heeft zich verrassend versterkt met een gelauwerde naam uit Griekenland. Andreas Samaris (32) sluit tot het einde van het seizoen aan in Limburg.

Samaris was clubloos na zijn vertrek bij Benfica afgelopen zomer. De Portugese topclub betaalde in 2014 nog tien miljoen euro voor de Griek aan Olympiakos. Hij is van nature een controlerende middenvelder en speelde 39 interlands voor Griekenland, waaronder enkele WK-wedstrijden.

"Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe avontuur", reageert Samaris, die per direct inzetbaar is, op de website van zijn nieuwe club. "Ik ben nu een paar dagen in Nederland en het bevalt me goed. Na een prachtige periode in Portugal kijk ik enorm uit naar dit nieuwe avontuur en zal er alles aan doen om belangrijk te zijn voor het team."

Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, is blij met de komst van Samaris. "We halen met Andreas enorm veel kwaliteit in huis, normaal gesproken is een speler van zijn kaliber niet haalbaar voor ons. Hij heeft de afgelopen dagen een uitstekende indruk op ons gemaakt. Als speler, maar ook zeker als mens. Hij is een op-en-top prof en ondanks zijn mooie carrière nog steeds enorm hongerig."

"Ondanks dat onze focus ligt bij het aantrekken van aanvallende versterkingen is dit een type die we nog niet hadden. Gelukkig komt hij voor het sportieve en niet het financiële plaatje. Hopelijk is hij snel wedstrijdfit", besluit Ars. Fortuna Sittard kan Samaris goed gebruiken: de Limburgers staan in de degradatiezone.