Alves gaat Dest begeleiden: 'Hij kan een van de beste spelers ter wereld worden'

Alves gaat Dest begeleiden: 'Hij kan een van de beste spelers ter wereld worden'

19-11-2021 16:08 Laatste update: 16:27
38

Sergiño Dest staat er goed op bij Dani Alves. De Braziliaan geeft aan dat hij er alles aan zal doen om de ex-Ajacied te laten slagen bij FC Barcelona.

Alves behoort tot een van de eerste 'moderne backs' uit het hedendaagse voetbal. Dest heeft die aanvallende factor, waarmee Alves in zijn eerste Barça-tijdperk furore maakte, ook in zijn speelstijl zitten. De 38-jarige Braziliaan wil Dest dolgraag beter maken. "Ja, ik zal proberen hem zo goed mogelijk te helpen", zegt hij op de clubkanalen van Barça.

De routinier denkt dat de Amerikaans international een grote kan worden. "Ik vind Dest een fantastische speler. Hij heeft het talent om een ​​van de beste spelers ter wereld te worden. Ik zal proberen hem de mentaliteit en de cultuur van de club bij te brengen, zodat hij zich volledig kan aanpassen en de stijl van Barcelona perfect leert begrijpen."

Dest moest de interlandperiode met de Verenigde Staten door een blessure aan zich voorbij laten gaan. De 21-jarige back is inmiddels volledig hersteld en inzetbaar tijdens de vuurdoop van Xavi Hernández als hoofdtrainer van Barça. De Catalanen nemen het zaterdagavond op tegen stadgenoot Espanyol.