'Als Promes niet op komt dagen, zitten daar enorme consequenties aan'

'Als Promes niet op komt dagen, zitten daar enorme consequenties aan'

20-11-2021 13:40
18

Oud-voetballer en VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko ziet dat Spartak Moskou in de spagaat zit door de situatie met Quincy Promes. Het Openbaar Minister gaat de voetballer vervolgen voor poging tot doodslag. Dat heeft grote gevolgen voor Spartak.

Promes zal zich binnenkort moeten melden in Nederland zodat de strafzaak volgens de regels behandeld kan worden. "Als hij niet op komt dagen, zitten daar enorme consequenties aan", zegt Levchenko tegen het Russische RB-Sport. "Hem wordt dan de toegang tot een groot aantal landen ontzegd. Alleen landen waar geen uitleveringsverdrag mee bestaat, blijven over."

Spartak heeft invloed op de bewegingsvrijheid van Promes, maar: "Als Spartak eraan meewerkt dat hij niet op komt dagen, krijgt de internationale reputatie van de club een enorme klap. Ik voorzie grote problemen voor Promes als hij weigert mee te werken met de politie en het Openbaar Ministerie."

Spartak speelt zaterdagmiddag om 17.00 uur uit bij FK Krasnodar en het is afwachten of Promes bij de selectie zit. "Na dit nieuws wordt het voor Promes heel moeilijk om zich te focussen op de komende wedstrijden, maar voor hem is voetbal de enige uitlaatklep. Het is een moeilijke situatie."

Formeel zou Promes een Russisch paspoort kunnen krijgen, zodat hij in Rusland kan blijven. "Dat kan, maar wil Spartak wel een speler hebben die, voorzichtig uitgedrukt, de wet heeft overtreden? Laten we eerlijk zijn: niemand wil geassocieerd worden met criminelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie