Sparta verliest 'saaie k*twedstrijd' na penalty: 'Moet ik zeggen: niet blokken?'

Sparta verliest 'saaie k*twedstrijd' na penalty: 'Moet ik zeggen: niet blokken?'

20-11-2021 21:52
37

Voor Sparta zijn de druiven zuur na de thuiswedstrijd tegen FC Twente van zaterdagavond. 0-0 leek de enige logische einduitslag, maar in de slotfase ging het alsnog mis: de VAR kende een penalty toe aan de gasten, die alsnog met 0-1 wonnen en Sparta veroordeelden tot een verlengd verblijf onder de degradatiestreep.

Rechtsback Giannis Masouras kwam te laat inglijden om een schot van Michel Vlap tegen te houden, maar raakte zijn tegenstander nog toen die al geschoten had, met alle gevolgen van dien. "Het is het meest vervelende scenario natuurlijk", baalt trainer Henk Fraser in gesprek met RTV Rijnmond. De assistent-bondscoach van het Nederlands elftal neemt Masouras niets kwalijk. "Het schot was al geweest, hij glijdt om te bal te blokken, niet eens richting de speler. Moet ik dan tegen mijn speler zeggen: dat moet je niet meer doen? Dat is onmogelijk."

Controleur Dirk Abels baalt ook stevig van de late nederlaag. "Heel zuur, heel hard. Ik denk dat het voor de mensen thuis en de mensen die hier wel in het stadion waren, een hele saaie k*twedstrijd was, als ik het zo mag zeggen", aldus de 24-jarige Brabander, die ook zijn bedenkingen heeft bij de gegeven penalty. "Masouras moet die bal blokken. Ik denk dat ik hetzelfde had gedaan als ik rechtsback had gestaan. Vlap schiet en wat daarna gebeurt, weet ik niet precies. Misschien raakt hij hem, misschien neemt hij hem mee, maar als hij die bal wil blokken, moet hij toch echt zijn been uitsteken..."

Sparta blijft zestiende, met tien punten uit dertien wedstrijden. Achtervolger Fortuna Sittard staat op één punt achterstand en heeft om 21.00 uur afgetrapt tegen Heracles Almelo.