Twijfels over Feyenoord: 'Ajax grote favoriet, wonder als zij het niet worden'

Twijfels over Feyenoord: 'Ajax grote favoriet, wonder als zij het niet worden'

23-11-2021 06:55
98

Willem van Hanegem vindt het te prijzen dat Arne Slot niet wegloopt voor de titelambities van Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers versprak zich zondag op de persconferentie en noemde zijn team een titelkandidaat.

"Ik vind het zelf altijd wel te prijzen als de lat hoger wordt gelegd en Feyenoord staat toch ook derde?", zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Als je wilt verbeteren, kijk je omhoog en daar staan Ajax en PSV op dit moment. En als de inhaalwedstrijd van Feyenoord tegen Heracles gewoon wordt gewonnen, sta je zelfs alleen bovenaan."

De Kromme wil echter niet al te hard van stapel lopen en vraagt zich hoe realistisch de titelhoop is. "Ik zie nog te vaak verval. PEC werd zondag aanvankelijk helemaal weggespeeld, maar na een halfuur was het ook helemaal voorbij. Dat vind ik jammer. Zie dat niet als gemopper of gezever, maar als een waarschuwing. Als Feyenoord écht Ajax of PSV wil gaan verslaan, dan moet het week in, week uit doorpakken en niet meer tevreden zijn met een leuke eerste twintig minuten."

"Overigens blijft Ajax natuurlijk de grote favoriet hoor, het zou echt een wonder zijn als die club geen kampioen van Nederland zou worden", vervolgt de Feyenoord-icoon, die denkt dat de laatste weken van dit kalenderjaar veel duidelijk zullen maken. De ploeg van Slot speelt nog uitwedstrijdent tegen FC Groningen en sc Heerenveen én een thuisduel met Ajax.