Van Hanegem: 'Ajax straalt iets te veel uit: wat is die Eredivisie toch saai'

Van Hanegem: 'Ajax straalt iets te veel uit: wat is die Eredivisie toch saai'

29-11-2021 06:45
167

Willem van Hanegem vindt het jammer dat Ajax weer de enige koploper van de Eredivisie is. De Amsterdammers wonnen nipt van Sparta (0-1), terwijl PSV en Feyenoord punten lieten liggen bij respectievelijk sc Heerenveen (1-1) en FC Twente (0-0).

Van Hanegem had invaller Cyriel Dessers graag zien scoren. 'Het was ontzettend jammer dat die 0-1 er tegen FC Twente niet kwam, want Ajax straalt mij iets teveel de houding uit van 'wanneer mogen we eindelijk weer in de Champions League spelen en wat is die Eredivisie toch saai'", reageert De Kromme in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Feyenoord en PSV moeten profiteren als die houding een keer puntenverlies oplevert, maar nu leverden ze zelf punten in terwijl ze heer en meester waren geweest', vervolgt Van Hanegem, die PSV 'heel aardig' vond spelen tegen Heerenveen. 'Dat vind ik echt opvallend, want eerder vonden ze zelf dat het goed ging, maar toen was dat zwaar overdreven.'

'Alleen heb je om Ajax te kloppen veel punten nodig en dan is het echt heel duur om er twee te laten liggen in Friesland. Misschien heeft het met die lege stadions te maken. Ik kijk veel wedstrijden en overal zitten de mensen, behalve bij ons in Nederland. Dat is echt erg jammer', besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie