Eerste uitslagen van Ballon d'Or-verkiezing: lage ranking voor Neymar

Eerste uitslagen van Ballon d'Or-verkiezing: lage ranking voor Neymar

29-11-2021 18:53
71

De nummers elf tot en met dertig van de Ballon d'Or-verkiezing zijn bekend. Het Franse tijdschrift France Football heeft die namen maandag bekend gemaakt.

Vanaf 16.00 uur kwam France Football met de namen van spelers die op de plaatsen elf tot en met dertig zijn geëindigd in de Gouden Bal-verkiezing. Daar zitten geen Nederlanders tussen: geen enkele landgenoot haalde de laatste schifting van dertig spelers. Onze zuiderburen hebben met Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku twee genomineerden en zagen dat de spits twaalfde werd. De Bruyne staat ergens in de top-tien.

Voorbeelden van spelers die wel tot de nummers elf tot en met dertig behoren zijn Neymar, Luis Suárez en Giorgio Chiellini. Vooral de lage positie van de Braziliaan valt op: hij is pas op plaats zestien terug te vinden. Daarmee staat hij net boven Suárez, die de nummer zeventien is geworden, en AC Milan-verdediger Simon Kjaer. De Deen redde afgelopen zomer het leven van Christian Eriksen.

Om 20.30 uur zal bekend worden wie de Gouden Bal dit jaar zal winnen. Lionel Messi en Robert Lewandowski zijn de topfavorieten bij de bookmakers, maar ook Jorginho en Cristiano Ronaldo maken een kans. Luka Modric, de Kroatische middenvelder die in 2018 nog de ereprijs won, staat dit jaar in de lijst op een gedeelde 29e plaats. Die stek moet hij delen met César Azpilicueta.

De nummers elf tot en met dertig in de Ballon d'Or-uitslag
11. Erling Haaland
12. Romelu Lukaku
13. Giorgio Chiellini
14. Leonardo Bonucci
15. Raheem Sterling
16. Neymar
17. Luis Suárez
18. Simon Kjaer
19. Mason Mount
20. Riyad Mahrez
21. Bruno Fernandes
21. Lautaro Martínez
23. Harry Kane
24. Pedri
25. Phil Foden
26. Gerard Moreno
26. Rúben Dias
26. Nicoló Barella
29. César Azpilicueta
29. Luka Modric

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie