Primeur voor Koopmeiners: Atalanta boekt eenvoudige zege op promovendus

Primeur voor Koopmeiners: Atalanta boekt eenvoudige zege op promovendus

30-11-2021 20:25
11

Atalanta Bergamo heeft het Nederlands getinte duel met promovendus Venezia eenvoudig gewonnen in de Serie A. Teun Koopmeiners maakte zijn eerste doelpunt voor La Dea, maar Mario Pasalic was de grote man in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia.

Bij Atalanta begon naast Koopmeiners ook Hans Hateboer in de basis. De rechtsback maakte zijn rentree na een voetblessure. Ridgeciano Haps verscheen namens Venezia aan de aftrap, maar beleefde weinig plezier aan het treffen met zijn landgenoten. Pasalic opende al na zeven minuten de score en binnen twaalf minuten maakte de Kroatische international er, opnieuw na een prima aanval, ook 2-0 van.

Atalanta, waar Marten de Roon bij de start van de tweede helft inviel, had op eigen veld geen kind aan Venezia, maar nam pas na een klein uur verder afstand. Koopmeiners kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied van Giuseppe Pezzella en schoot bekeken raak. Pasalic deed vervolgens nog een duit in het zakje door voor zijn derde en de vierde van Atalanta te tekenen. 

De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini nestelt zich stevig op de vierde plek met 31 punten en mag zelfs naar boven kijken. Internazionale (31 punten), AC Milan (32) en Napoli (35) staan allemaal binnen schootsafstand, maar speelden wel een duel minder. Venezia is de nummer zestien.

Overige uitslagen
Fiorentina - Sampdoria 3-1

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie