Struijk (22) hoopt op belletje van KNVB: Dat zou wel heel fijn zijn

Struijk (22) hoopt op belletje van KNVB: "Dat zou wel heel fijn zijn"

01-12-2021 09:09
47

Pascal Struijk wil aankomende zomer met het Nederlands elftal naar het WK en hoopt op een belletje van de KNVB. De verdediger van Leeds United kan ook nog kiezen voor een interlandcarrière bij België. 

De 22-jarige Struijk heeft zowel de Nederlandse als de Belgische nationaliteit. Hij geeft in Voetbal International duidelijk aan waar zijn voorkeur ligt. "Om sportieve redenen wil ik België niet uitsluiten. Maar ja, diep van binnen, als ik terugdenk aan mijn dromen als kleine jongen: het liefst speel ik voor Nederland."

Struijk werd in het verleden gepolst door Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi, daarna hoorde hij van de KNVB niets meer. "Ik ga nergens van uit, denk niet dat ik zomaar word opgeroepen ofzo, er zijn veel goede centrale verdedigers. Maar als de KNVB mij bijvoorbeeld laat weten dat ze me in ieder geval een beetje in de gaten houden; dat zou wel heel fijn zijn."

"Mensen zeggen weleens dat het geen grote overgang is, van Marcelo Bielsa naar Louis van Gaal. Ze hebben een beetje dezelfde manier van denken, van handelen. Die switch zou voor mij dus niet zo groot zijn. Scheelt weer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie