Slot: 'Klachten Bijlow nog niet compleet over, het is een race tegen de klok'

Slot: 'Klachten Bijlow nog niet compleet over, het is een race tegen de klok'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 14:12vr 03-12-2021 om 14:12

Voor Justin Bijlow wordt het Eredivisie-duel van Feyenoord met Fortuna Sittard een race tegen de klok, stelt Arne Slot. De doelman van Feyenoord is nog altijd niet volledig verlost van zijn klachten na een coronabesmetting.

"Het gaat beter, maar hij heeft nog altijd niet met de groep meegetraind. Hij is vandaag (vrijdag, red.) wel naar buiten gegaan en heeft ook een stukje met Khalid Benlahsen (keeperstrainer, red.) getraind. Dat gaat behoorlijk goed, maar het is altijd afwachten hoe hij daar weer op reageert. Perfect is het nog niet", vertelt de oefenmeester van de Rotterdammers tijdens de persconferentie.

Volgens Slot heeft Bijlow best last gehad van zijn coronabesmetting. "Maar niet zo extreem als we veel lezen en horen van mensen. Ik heb bij AZ ook meegemaakt dat dertien of veertien jongens het gehad hebben. De klachten en hoe snel je herstelt zijn heel verschillend. De klachten die Justin heeft gehad, zijn nog niet compleet over, maar zijn wel mild."

"Ik hoop dat hij morgen (zaterdag, red.) met de groep gaat trainen", vervolgt Slot over de inzetbaarheid van zijn doelman. "Dat zullen we dan ook weer moeten afwachten. Ik heb het van de week een race tegen de klok genoemd, en dat is nog steeds zo." De Rotterdammers nemen het zondag in eigen huis op tegen Fortuna. Bijlow miste al de duels met FC Twente, Slavia Praag en Heracles Almelo.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws