Brands komt met statement: 'Ik vertrek bij Everton'

Brands komt met statement: 'Ik vertrek bij Everton'

06-12-2021 00:47
43

Marcel Brands is vertrokken bij Everton. Dat heeft de club zondagavond laat bekendgemaakt. Brands was de afgelopen drie jaar verantwoordelijk voor het technische beleid in de functie van director of football.

Het ging al langer niet meer goed tussen Brands en de clubleiding. Eigenaar Farhad Moshiri stelde Rafael Benítez aan tegen de zin van Brands in. De resultaten van Everton zijn slecht, maar Moshiri steunde Benítez publiekelijk en daardoor werd de druk op Brands groter.

'Afgelopen vrijdag zijn we na een gesprek met de voorzitter en andere bestuursleden overeengekomen dat ik terugtreed als director of football en als lid van Everton', laat Brands weten. 'Dit besluit heeft me wat tijd gekost en is een van de moeilijkste die ik in mijn carrière heb hoeven nemen. De directie en ik zijn het erover eens dat er een duidelijk verschil in toekomstvisie is. Daarom is dit besluit genomen.'

Brands clashte na afloop van de wedstrijd tegen Liverpool met een boze supporter en dat zette min of meer zijn vertrek in gang. Everton nam Brands in 2018 over van PSV, waar hij acht jaar technisch directeur was.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie