Portugal deelt door Benfica en Barcelona coëfficiëntendreun uit aan Nederland

Portugal deelt door Benfica en Barcelona coëfficiëntendreun uit aan Nederland

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 23:22wo 08-12-2021 om 23:22

Laatste update: donderdag 9 december 2021 om 09:34do 09-12-2021 om 09:34

Portugal heeft een belangrijke slag geslagen in de coëfficiëntenstrijd met Nederland. Doordat Benfica won van Dinamo Kiev én overwintert in de Champions League, mogen de Portugezen een flink aantal punten bijschrijven. 'We' blijven echter op de virtuele zesde plek staan.

Doordat Ajax dinsdagavond won van Sporting Portugal, liep Nederland uit op Portugal. Een dag antwoordde het Zuid Europese-land echter aan de hand van Benfica: O Glorioso boekte een 2-0 overwinning op Dinamo Kiev, die goed is voor 0.333 punt.

FC Barcelona zorgde voor een nog grotere dreun voor Nederland: de Catalanen verloren bij Bayern München (3-0), waardoor Benfica doorgaat in de Champions League. De ploeg sleept daarmee bonuspunten binnen voor Portugal. Woensdagavond kwam er geen enkele Nederlandse club in actie, waardoor onze marge op de Portugezen een stuk kleiner is geworden.

De virtuele coëfficiëntenranglijst 2022/2023
6. Frankrijk 43.581
7. NEDERLAND 40.200
8. Portugal 39.883

Hoewel Portugal in zicht komt, is er zeker nog geen man overboord voor Nederland. Donderdagavond komen namelijk vier van onze troeven in actie, met PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse (behalve als de wedstrijd van de Arnhemmers wordt uitgesteld). Portugal heeft met Sporting Braga slechts één vertegenwoordiger op de donderdag. De kans is dus goed aanwezig dat Nederland snel weer wat afstand neemt van de Portugezen en als virtuele nummer zes de jaarwisseling ingaat.

Het belang van die zesde plek is inmiddels ook duidelijk: hij geeft recht op twee directe Champions League-tickets en één ticket voor de voorrondes van het miljardenbal. Als Nederland Portugal voorblijft, mag er ook een extra club uit ons land Europa in.

Bron: Bert Kassies

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws