'Gemengde gevoelens' bij Vitesse: 'Dat is niet waar de UEFA voor staat'

'Gemengde gevoelens' bij Vitesse: 'Dat is niet waar de UEFA voor staat'

10-12-2021 16:14
36

Vitesse-directeur Pascal van Wijk is niet blij met de UEFA. De Europese voetbalbond heeft nog altijd geen duidelijkheid verschaft over het uitgestelde duel tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais, waardoor Vitesse ook in de wachtkamer zit. De UEFA is wel bezig met het inplannen van een nieuwe datum voor de Confrence League-wedstrijd.

Het verhaal is inmiddels bekend: Tottenham en Vitesse strijden in Poule G van de Conference League om de tweede plek, maar eerstgenoemde club kampt met een corona-uitbraak. Daardoor werd Spurs-Rennes niet afgewerkt, maar Vitesse moest donderdagavond wél spelen tegen NS Mura. Spurs weet nu dat het moet winnen om door te gaan in de Conference League. "Feit blijft dat hier oneerlijke competitie heeft plaatsgevonden", stelt Van Wijk bij Omroep Gelderland. "En dat is niet waar de UEFA voor staat."

"Ik zit daarom ook wel met gemengde gevoelens", vervolgt de algemeen directeur. "Wij hadden niet moeten spelen vind ik, omdat het andere duel ook niet is gespeeld. Dit is niet fair. Maar ik ben trots hoe wij gepresteerd hebben in deze poule met tien punten. We willen alleen nu ook verder en weer in die Europese pot terecht komen."

Het is nu aan de UEFA om actie te ondernemen. "Ze zijn bezig om de wedstrijd in Londen in te plannen", stelt Van Wijk. "We hebben heel veel vragen, maar willen vooral snel duidelijkheid. Dit knaagt. Van de onzekere situatie balen we. (...) De keiharde afspraak is dat er voor 31 december gespeeld zou moeten worden. Ja, daar willen we ze wel aan houden."