Cambuur doet het voor Henk de Jong: plek vier na zege in Tilburg

10-12-2021 21:53
60

Cambuur blijft verbazen in de Eredivisie. De formatie uit Leeuwarden won vrijdagavond op bezoek bij Willem II met 1-3 en staat daardoor voorlopig op de vierde plaats.

De spelers van Cambuur kwamen het veld op in shirts met 'In Henk we trust' als tekst erop. Dat verwees naar hoofdtrainer Henk de Jong, die thuis zit en voorlopig moet herstellen van een cyste in zijn hoofd. Er was de Friezen dus alles aan gelegen om de tv-kijkende De Jong trots te maken en dat lukte aardig.

In de eerste helft was Cambuur namelijk al de bovenliggende partij en kwam Willem II een aantal keer goed weg. Zo moest keeper Timon Wellenreuther tot driemaal toe ingrijpen en was hij zelfs nodig om een terugspeelbal van een eigen verdediger van de lijn te halen. De Tricolores mochten van geluk spreken dat de brilstand in de rust nog steeds op het bord stond.

In de tweede helft kreeg de verrassende Eredivisie-subtopper wel snel wat het verdiende. Roberts Uldrikis tekende de 0-1 aan en omdat zowel scheidsrechter als VAR geen overtreding in de aanvalsopbouw zagen, bleef die goal staan. Diezelfde scheidsrechter, Martin van den Kerkhof, wees even later naar de stip na een overtreding op Alex Bangura. Robin Maulun maakte er daarop 0-2 van en dat leek de beslissing.

In de resterende twintig minuten maakten de Tilburgers namelijk geen enkele aanspraak op een doelpunt meer, maar die kwam er in minuut 90 wel. Een toevalstreffer van Godfried Roemeratoe maakte het nog spannend in het Koning Willem II Stadion, hoewel dat niet lang duurde. Een foute uittrap van Wellenreuther leverde Mitchel Paulissen een gratis doelpunt op (1-3) en dus is Cambuur de nieuwe nummer vier van de Eredivisie. Willem II blijft dertiende.